Deutsche
Deutsche
Magyar
English
Hochzeits
 
 

Az esküvőnk megszervezése folyamán rengeteg kérdés merülhet fel bennünk azokkal a szolgáltatásokkal kapcsolatban, melyeket látni szeretnénk az esküvőnkön. Mi ebből az óriási kérdéshalmazból az esküvővideózással kapcsolatos kérdésekre igyekszünk válasszal szolgálni.


Mi a különbség? Profi vs. Amatőr.

Az első kapcsolatfelvétel után (levélváltas, telefon..stb.) még nehéz eldöntenünk, illetve nem szabad eldöntenünk, hogy ki legyen az esküvőnk emlékének megörökítője. Bármilyen ismerős hozott össze a videóssal, ne mondjunk igent azonnal hiszen rengeteg apró buktató van a témában. Közhely, de messziről jött ember azt mond amit akar.

Kezdjük a referenciavideók megtekintésével (kérjünk bátran referencia cd-t, dvd-t) . Figyeljük meg a film sajátosságait, a képi világot, a színeket és a mozgásokat. Magabiztosnak érezzük a felvételeket vagy éppcsak elkapott szituációkat látunk? Indokoltak e az effektek? Sokszor látni olyat, hogy valaki telerakja effektekkel az anyagot, hogy komolyabbnak tünjön, de ezzel sajnos ellenkező hatást lehet elérni leginkább. Fontos kulcsa a végeredménynek a minőségi vágás. Amikor egy film nézésekor a helyszínen érezzük magunkat, felvesszük az események ritmusát és beleéljük magunkat a főhős szerepébe akkor valószínüleg jól van összerakva a film. Ne feledjük, a saját esküvő filmünkben mi leszünk a főszereplők és évek múltával , amikor az emlékek már kezdenek megkopni, akkor is visszarepít majd minket és a nézőt eme szép esemény idejébe, hangulatába. A film mindig is egyfajta időutazást kínál a nézőnek. Az esküvői videó is.

Kérjünk árajánlatot személyre szabottan, ha az esküvőnk eseményei eltérnek a hagyományostól. Ne ítéljünk azonnal az ár hallatán. Óvakodjunk a túl olcsó ajánlatoktól, viszont az általunk drágált ajánlat esetében ne óckodjunk alkudni. A kompromisszumképes videóssal könnyebb összehangolni az elvárás/ár/érték arányokat. Egy komoly, profi esküvői emlék komoly munkát igényel, komoly technikát és emberanyagot, s ezeknek ára van. Viszont a minőség garantált.

Ismerjük meg a megbízott videósokat minél jobban, hiszen ha megismerjük és szimpatizálunk egymással akkor sokkal könnyebben meg tudjuk beszélni ki mit vár el a másiktól a felejthetetlen emlék megörökítése érdekében.Operatőr az esküvőn.

Az operatőr a lehető legkissebb feltünéssel dolgozik. Igyekszik a háttérben maradni, nem kelt feltünést és nem vonja magára a figyelmet. Nem zajong és nem futkározik. Vagy mégis futkározik? Le kell szögeznünk, az operatőrünk futkározni fog valamilyen szinten, hiszen a cél az, hogy minél többet örökítsen meg emléknek az eseményből. Viszont nem csinál díszkivilágítást a lámpáival(!!! magánszemélyként voltam egy esküvőn ahol az élelmes 'operatőr' a gyertyafénykeringő alatt nappali világosságot csinált...:( no comment.). Viszont figyel a részletekre, ösztönösen elcsípi az apró eseményeket.DVD vagy VHS? Előny és hátrány.

Kompatibilitás vagy használhatóság? Élettartam vagy megbízhatóság?

Réges régen két formátum küzdött a felhasználókért. A BETA és a VHS. Mint tudjuk a VHS nyerte ezt a harcot. A DVD-nél kicsit összetettebb a dolog. Picit nehezebb a választás...hány DVD formátum is van jelenleg? Lássuk: DVD, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, DVD-1, DVD-5, DVD-9...Ennek a háborúnak még nincs nyertese, hiszen most kezdődött. Mi az esküvő videóinkat DVD-R illetve DVD+r formában adjuk át a kedves párnak. Ezek a legelterjettebbek.

A másolás, sokszorosítás pálmáját a DVD viszi el, hiszen másoljunk le akárhányat, az garantáltan az eredeti minőségben fog tündökölni. Sőt, ha a másolatokat lemásoljuk és utána a másolatok másolatának a másolatát is lemásoljuk, akkor is az eredeti tökéletes minőséget kapjuk. Ellentétben a VHS-sel. Ott ennyi másolás valószínüleg nézhetetlenné "varázsolja" a filmünket.

A kompatibilitás versenyt a VHS nyerné, hiszen helyezzünk be egy kazettát bármely videolejátszóba, szinte biztos az eredmény. Ellentétben a DVD-vel, mint azt korábban írtuk.

A minőséget szintén a DVD garantálja. Ellentétben a VHS 320*240-es felbontásával a DVD 720*576 felbontásban nézhető, nem beszélve a színek számáról és a hangról. A különbség drámai.

A használhatóság VHS fronton nem túl bonyolult. Kazetta berak, play gomb megnyom és már megy is. Ha van kedvünk tekergethetjük is a szalagot oda-vissza. Ennyi. DVD? Ez már egészen más. Egyben nézhetünk filmet vagy ugrálhatunk fejezetenként. Menüből választhatjuk ki a kedvünkre való jelenetet. Feliratozhatjuk filmünket, kameranézetet válthatunk és térhatású hangzást hallgathatunk, s mindemellett nyelveket is válthatunk.Blu-ray HD lemez vagy DVD lemez?

Épp csak megszerettük a DVD formátumot és amikor már mindannyiunk otthonában ott pihen egy dvd lejátszó, idejön ez a Blu-ray izé és azt akarja, hogy cseréljük le a régi lejátszónkat, sőt még a televíziónkat is, mert ő annyira hiperszuper és szükséged van rá (zúdul ránk a reklámokból).

Higgyünk neki. Igaza van. A Blu-ray lemezen található film egy szóban összefoglalva: gyönyörü.

Emlékszel még amikor a VHS filmek után megláttál egy DVD lemezen levő filmet? Azt mondtad húúú, ez igen. Nnnna ugyanezt érzed amikor a DVD lemez után egy HD filmet nézel Blu-ray lemezen. A lemezre kerülő film felbontása durván négyszer akkora mint a jelenleg elterjedt DVD lemezé (a DVD 720*576 a Blu-ray 1920*1080 általában). Ennek eredményeképpen a manapság minden elektronikai üzletet elborító LCD és plazma tévéken, melyeken ott virít a HD-ready vagy a FullHD jelzés, pengeéles képet láthatsz. Tehát mégegyszer: PENGEÉLESET. Ez fontos.

Szintén fontos, hogy a felvételek HD formában készüljenek és a digitális utómunka is HD felbontásban történjen.

Ha még nincs otthon lejátszód akkor is fontold meg, hogy HD-ben készíttesd el a filmed a nagy napról, mert ha a nagy napon ugyan nem tudsz a Blu-ray lemezzel mit kezdeni, 1-2 év elteltével már minden háztartásban ott lesz a Blu-ray lejátszás lehetősége.

3 reszlet a munkankbol...LovestoryFotozas hdFotozasPolgariEgyhaziJatekPartyParty 2BakikBakik 2KaraokeePitbullMontazsMontazs HDBaratainksmile showtime bandVofelyekMeghivokEskuvos weboldalakKeressen minket, kerjen bovebb tajekoztatast a 06 70 284 12 24 szamon, Romhanyi Adamnal!
Skype: My status
eskuvo
momentum eskuvoi video szovetsegartisjus ruhahungariantop1000 best-top Valid HTML 4.01 Transitional
 Jogi nyilatkozat  Kapcsolat   www.felejthetetlenemlek.hu   www.fundamentalfilms.hu